Karácsony előtt néhány nappal különleges vendégség helyszíne volt a St. Andrea Wine&Skybar: a Csepelen működő Kompánia Tanoda gyermekei látogattak el Budapest kedvelt rooftop bárjába. Az időzítés nem véletlen: a gyerekek számára karácsonyi ajándék volt a skybar-élmény és a vacsora, de volt lehetőségük beszélgetni és belekóstolni a vendéglátásba is. A Csepelen működő Kompánia Tanoda esélyteremtő programja iskolás fiataloknak nyújt védőhálót: a délutáni tanulásban, a szabadidős elfoglaltságokban és a felzárkózásban támogatják őket. Az alapítvány azért dolgozik, hogy foglalkozásokkal, fejlesztésekkel, segítő beszélgetésekkel, programokkal és tanulástámogatással segítsenek a fiataloknak megtalálni az útjukat.
A december végi délutánon tizenkét gyermek, felső tagozatosok és középiskolások érkeztek meg a Vörösmarty téren található Skybarba. Először lehetőségük volt megismerkedni az étterem és bár működésével, majd a St. Andrea munkatársaival beszélgethettek a vendéglátásról, az egyéni karrierutakról, kihívásokról, a munka világáról. Ezután a délután legizgalmasabb része következett: a kollégák megmutatták a konyhát, a vendégteret és a bárt, illetve megtanították a gyereket teríteni, tálcát vinni, a gimnazisták pedig a bárban kipróbálhatták az alkoholmentes koktélok készítését, a hozzávalók kiválasztásától, az eszközhasználaton át, egészen a shakelésig. Nem kérdés: a munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátószektorban különösen nagy öröm volt az a délután, amikor pályaválasztás előtt álló fiatalok álltak a pult mögött és terítették az asztalokat.
„Mi egész évben azért dolgozunk a csapatommal, hogy vendégeinknek élményt nyújtsunk – ezen a napon sem tettünk mást, csak a szokásosnál egy kicsit fiatalabb vendégek érkeztek meg hozzánk. – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető, a St. Andrea Budapest egyik tulajdonosa
Ezeknek a srácoknak sokszor komoly kihívásokkal, nagy döccenőkkel indul a történetük, a Kompánia Alapítványnál pedig odaadó munkával támogatják őket abban, hogy a rögös út egy kicsit simább lehessen. Ezen a különleges délutánon azt szerettük volna megmutatni nekik, hogy a vendéglátás egy nehéz, de szép szakma, és annak, aki ebben a szektorban dolgozik, stabilitást, fejlődési lehetőséget és rengeteg örömet adhat. Ha ma sikerült csak egy-egy gyereket meggyőznünk arról, hogy szakácsnak, cukrásznak, felszolgálónak vagy bartendernek lenni egy lehetséges út a jövőben, már jól állunk, ugyanis vagány, tehetséges fiatalok jártak itt ma nálunk – én bennük látom a vendéglátás jövőjét.”
Az élményhez hozzátett a St. Andrea Wine&Skybar téli varázslata: a meghitt, esti fények, a megvilágított bárpult, a lábunk alatt elterülő karácsonyi Budapest emlékezetes maradt, az üzenet pedig hű a St. Andrea küldetéséhez: törekszünk a jónak gyakorlására!
Szívesen ünnepelne szeretteivel, üzleti partnereivel vagy munkatársaival meghitt hangulatban a belváros elegáns éttermünkben? Szeretne az év végén a város fölött koccintani munkatársaival Skybarunkban? Szeretettel küldjük két egységünk, a St. Andrea Restaurant és a St. Andrea Wine&Skybar ünnepi asztalfoglalási és bérlési lehetőségeit – az ünnepi időszakra a foglalásokat megnyitottuk!