Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar
21/04/2022

Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar

Budapest egyik kedvenc bárját tavasztól régi-új séfpáros vezeti: a kreatív séf pozíciót a St. Andrea Restaurant séfje, a férfias és karakteres ízélményről ismert Kollár Endre tölti be, a skybar konyhai csapatát a fiatal séf, Vass Ferenc – vagy ahogy a szakmában hívják, Fecó – vezeti, aki ebben a hónapban érkezett meg a St. Andrea csapatába. A séfpáros elkötelezett a friss és szezonális alapanyaghasználat mellett, konyhájukban nem ritka a találkozás az ázsiai és dél-amerikai pácok, illetve a parázson sütés éttermi technikája alkalmazásával – Endre és Ferenc mindketten a bátor kísérletezés hívei.   

„Április egy új kezdet a skybar életében – mondja Lizsicsár Miklós, étteremvezető – a két fiatal séf személye és karaktere garancia arra, hogy a város izgalmas, eddig nem látott ételeit kóstolhatják nálunk a vendégek. Hiszem, hogy a friss bárételek a nyári esték kedvencei lehetnek, vendégeink pedig néhány hetente új ételeket élvezhetnek majd nálunk – a skybar mozgásban van és izgalmasabb, mint valaha.”  

skybar-0421-2.jpg

Vass-Ferenc-sky-1-768x576.jpg

Az étlapon tavasztól bárételek szerepelnek, amelyekből egy délután vagy este alatt akár több is kóstolható, egymással összhangban. Az étlapon szerepel az új fogásként debütáló argentin vörösrák chevice citrussal és paradicsommal, a keleti ízvilág kedvelőinek zöldségtekercs, szója, koriander, mogyoró, egy levehetetlen kedvenc, az ikonikus polip taco jalapenoval, illetve a St. Andrea burger BBQ szósszal. Az első visszajelzések alapján a megújuló skybar egyik kedvenc fogása lehet a bao bun kacsa, zöldségekkel, hoisinnel és korianderrel, illetve berobban két izgalmas desszert is: mogyorós trüffeltorta, meggy és pavlova gyümölcsökkel is.

skybar-0421-3.jpg

skybar-0421-4.jpg

A skybar megújuló koktéllapját Veres Péter barmanager ezúttal a friss, izgalmas és színes tavaszi-nyári ízvilág köré építette: a signature koktélok között jön a pirosribizli pálinkával, jázminnal és kardamommal készülő #OneMorePlease!, az alkoholmentes élvezetek hódolóinak a kefírvíz, rózsalekvár és vanília találkozását ünneplő You Can Still Change Your Mind vagy a gin-alapú, füstös olajbogyóval érkező Nothing ventured, nothing gained

skybar-0421-5.jpg

skybar-0421-6.jpg

skybar-0421-7.png

A négyévszakos skybarban két nagy panorámateraszon és belső térben is fogyaszthatnak a vendégek, a skybar a St. Andrea Borászat legszebb tételei mellett nemzetközi borválogatást kínál, Berényi Oszvald sommelier ajánlásával. A skybar a jó hangulatú bárélményt, a feszengésmentes, könnyed és elegáns szórakozást biztosítja, a St. Andrea márkánál megszokott lezser eleganciával, pezsgővel és őszinte életörömmel.

Reservation

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

Opening hours

Monday-Saturday: 15:00—24:00
Sunday: 15:00—22:00

 

 

Dress code: casual

With a casual and neat attire matching the style of St. Andrea Wine & Skybar, our guests respect the place and their fellow guests. Please choose your attire accordingly.

Groups

Please note that groups of 10 people and more are subject to a minimum consumption per person, which is 10.000,-Ft/person + service charge. 

Safety and legal information

Please note that the Skybar terrace may only be used at your own risk and with due regard for the safety of others. St. Andrea Wine & Skybar accepts no liability whatsoever for any accident or damage caused by a violation of the rules of conduct. Please be aware that if your behavior threatens the physical safety of others or causes harm to others (e.g. dropping or deliberately throwing any objects from the terrace), Skybar will immediately report this to the authorities.