„Ezeken a srácokon múlhat a vendéglátás jövője” – a St. Andrea Wine&Skybarba látogatott a Kompánia Tanoda
23/12/2022

„Ezeken a srácokon múlhat a vendéglátás jövője” – a St. Andrea Wine&Skybarba látogatott a Kompánia Tanoda

Karácsony előtt néhány nappal különleges vendégség helyszíne volt a St. Andrea Wine&Skybar: a Csepelen működő Kompánia Tanoda gyermekei látogattak el Budapest kedvelt rooftop bárjába. Az időzítés nem véletlen: a gyerekek számára karácsonyi ajándék volt a skybar-élmény és a vacsora, de volt lehetőségük beszélgetni és belekóstolni a vendéglátásba is. A Csepelen működő Kompánia Tanoda esélyteremtő programja iskolás fiataloknak nyújt védőhálót: a délutáni tanulásban, a szabadidős elfoglaltságokban és a felzárkózásban támogatják őket. Az alapítvány azért dolgozik, hogy foglalkozásokkal, fejlesztésekkel, segítő beszélgetésekkel, programokkal és tanulástámogatással segítsenek a fiataloknak megtalálni az útjukat. 

 

A december végi délutánon tizenkét gyermek, felső tagozatosok és középiskolások érkeztek meg a Vörösmarty téren található Skybarba. Először lehetőségük volt megismerkedni az étterem és bár működésével, majd a St. Andrea munkatársaival beszélgethettek a vendéglátásról, az egyéni karrierutakról, kihívásokról, a munka világáról. Ezután a délután legizgalmasabb része következett: a kollégák megmutatták a konyhát, a vendégteret és a bárt, illetve megtanították a gyereket teríteni, tálcát vinni, a gimnazisták pedig a bárban kipróbálhatták az alkoholmentes koktélok készítését, a hozzávalók kiválasztásától, az eszközhasználaton át, egészen a shakelésig. Nem kérdés: a munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátószektorban különösen nagy öröm volt az a délután, amikor pályaválasztás előtt álló fiatalok álltak a pult mögött és terítették az asztalokat.

„Mi egész évben azért dolgozunk a csapatommal, hogy vendégeinknek élményt nyújtsunk – ezen a napon sem tettünk mást, csak a szokásosnál egy kicsit fiatalabb vendégek érkeztek meg hozzánk. – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető, a St. Andrea Budapest egyik tulajdonosa

Ezeknek a srácoknak sokszor komoly kihívásokkal, nagy döccenőkkel indul a történetük, a Kompánia Alapítványnál pedig odaadó munkával támogatják őket abban, hogy a rögös út egy kicsit simább lehessen. Ezen a különleges délutánon azt szerettük volna megmutatni nekik, hogy a vendéglátás egy nehéz, de szép szakma, és annak, aki ebben a szektorban dolgozik, stabilitást, fejlődési lehetőséget és rengeteg örömet adhat. Ha ma sikerült csak egy-egy gyereket meggyőznünk arról, hogy szakácsnak, cukrásznak, felszolgálónak vagy bartendernek lenni egy lehetséges út a jövőben, már jól állunk, ugyanis vagány, tehetséges fiatalok jártak itt ma nálunk – én bennük látom a vendéglátás jövőjét.”

St Andrea X Kompánia - YouTube

Az élményhez hozzátett a St. Andrea Wine&Skybar téli varázslata: a meghitt, esti fények, a megvilágított bárpult, a lábunk alatt elterülő karácsonyi Budapest emlékezetes maradt, az üzenet pedig hű a St. Andrea küldetéséhez: törekszünk a jónak gyakorlására!   

Related

11/10/2023

MEGHITT ÜNNEP, ELEGÁNS ESTÉK A ST. ANDREA RESTAURANT ÉS A ST. ANDREA WINE & SKYBAR KARÁCSONYI AJÁNLATA

Szívesen ünnepelne szeretteivel, üzleti partnereivel vagy munkatársaival meghitt hangulatban a belváros elegáns éttermünkben? Szeretne az év végén a város fölött koccintani munkatársaival Skybarunkban? Szeretettel küldjük két egységünk, a St. Andrea Restaurant és a St. Andrea Wine&Skybar ünnepi asztalfoglalási és bérlési lehetőségeit – az ünnepi időszakra a foglalásokat megnyitottuk!

Reservation

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

Opening hours

Monday-Saturday: 15:00—24:00
Sunday: 15:00—22:00

 

 

Dress code: casual

With a casual and neat attire matching the style of St. Andrea Wine & Skybar, our guests respect the place and their fellow guests. Please choose your attire accordingly.

Groups

Please note that groups of 10 people and more are subject to a minimum consumption per person, which is 10.000,-Ft/person + service charge. 

Safety and legal information

Please note that the Skybar terrace may only be used at your own risk and with due regard for the safety of others. St. Andrea Wine & Skybar accepts no liability whatsoever for any accident or damage caused by a violation of the rules of conduct. Please be aware that if your behavior threatens the physical safety of others or causes harm to others (e.g. dropping or deliberately throwing any objects from the terrace), Skybar will immediately report this to the authorities.