A 3+1 legszebb St. Andrea tétel az ünnepekre
2023. December 23.

A 3+1 legszebb St. Andrea tétel az ünnepekre

Amikor az ünnepi asztalra, karácsonyi vendégségbe, évzáró találkozásokhoz vagy szilveszteri estéhez keresünk szép bort, a St. Andrea Szőlőbirtok kínálatából nem nehéz választani. Most Berényi Oszvald, a St. Andrea Wine&Skybar sommelier-jének szubjektív borajánlója következik, az ünnepeken innen és túl is.

458A5253.jpg

Mária 2021

Ha karácsony és szép borok, a St. Andrea Máriája rögtön az eszünkbe juthat. Ne csak a név és az üzenet, hanem a bor eleganciája, közvetlen és szeretetteljes karaktere is mozgasson meg minket: szerintem a Mária esetében egy igazi jolly jokerről van szó, ez a Borászat egyik legszerethetőbb, elegáns, szép tétele.

A 2021-es év nehéz, de kiváló volt, a Mária pedig egy kis kitérő után visszatért a klasszikus háziasítási stílushoz, ahol a furmint és a chardonnay közel egyenlő arányban jelennek meg. A bor két év alatt elérte a csúcsát, ezt jelzi a presztízsértékű Japan Wine Award, amellyel idén jutalmazták.

A Mária 2021 komplex, jó ivású, de határozott, karakteres fehér bor, kiválóan illik az ünnepi halételek mellé, ugyanakkor testes, komplex tétel, így ne féljünk fűszeres ételek mellé is kínálni: különleges ízélményben lesz részünk.

347253631_958609838600646_6134341000519290888_n.jpg

Boldogságos 2022

Könnyedebb, komplex tétel és kedvence lehet azoknak, akik szeretik a barackos, déli gyümölcsös íz- és illatjegyeket. Feszes, ropogós savakkal bír, nagyon szépen hozza az egri borvidéken elvárt sósságot és ásványosságot.

Ha még nem kóstoltunk St. Andrea borokat, érdemes ezzel kezdeni: gyümölcsös, illatos, virágos bor. Gyönyörű Egri Csillag, amivel nem lehet tévedni, akár az ünnepi ételek mellé, akár ajándékként választjuk.

Hangács 2021

A Hangács ár-érték arányban az egyik legjobb választás a St. Andrea repertoárból.

Bár még nem érte el a csúcsát, de kirobbanóan gyümölcsös, selymes arcát mutatja. Tipikus egri karakterekkel, mély gyümölcsös tónussal, fekete bogyós ízzel, szamócás-meggyes-cseresznyés jegyekkel, puha, elegáns tanninokkal.

Nekem azért is nagy kedvencem, mert a Hangács dűlő egy nagyon egries termőterület, így a bor tud mindent, amitől az egész világon egyedülálló élményt nyújt. Szerintem az egyik legjobb bor, amit az egri borvidékről lehet választani.

ZX_11598.jpg

+1 Agapé 2018

A plusz egy bor nem kíván külön indoklást: az Agapé idén – nemzetközi vélemény szerint - hivatalosan is az ország legjobb bora.

Roppantul egyensúlyos tétel, a Nagy-Eged hegyet jellemző fekete bogyós, mély gyümölcsös, akár rumos-meggyes, konyakos-meggyes érzésekkel. A neve is emelkedettséget, szépséget sugall: az Isteni szeretet bora. Az ajánlások szerint 2027 körül lesz igazán a csúcson, de bátran kóstolható most is.

Nemcsak nagy bor, hanem könnyen szerethető, élvezhető is. Ha az ünnepi asztalnál felejthetetlen borélményre vágyunk, ennél nincs jobb választás.

agapé2018.jpg

 

Asztalfogalás

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

NYITVATARTÁS


hétfő-szombat: 15:00—24:00  (konyha 23:00-ig)
vasárnap: 15:00—22:00  (konyha 21:00-ig)

Megjelenés

St. Andrea Wine & Skybarhoz illő könnyed, jó megjelenésű öltözetével vendégeink nemcsak a helyet és annak szellemiségét, hanem vendégtársaikat is megtisztelik. Kérjük ruházatukat ennek megfelelően válasszák meg. 
Dress code: casual.

Csoportok

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy Skybarunkban a 8 fős és attól nagyobb létszámú társaságok asztalfoglalása minimális személyenkénti fogyasztáshoz kötött, melynek összege 10.000,-Ft/fő + szervízdíj.

Biztonsági és jogi információk

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Skybar teraszát mindenki csak mások biztonságára, testi épségére fokozott figyelemmel és saját felelősségre használhatja.  A St. Andrea Wine & Skybar kizárja minden nemű felelősségét az olyan baleset vagy káresemény miatt, amely a viselkedési szabályok megszegése miatt következett be. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy amennyiben viselkedésükkel mások testi épségét veszélyeztetik vagy másnak kárt okoznak (pl. a teraszról bármely tárgyat leejtenek, vagy szándékosan ledobnak), azt a Skybar azonnal jelenti a hatóságoknak.