Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar
2022. Április 21.

Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar

Budapest egyik kedvenc bárját tavasztól régi-új séfpáros vezeti: a kreatív séf pozíciót a St. Andrea Restaurant séfje, a férfias és karakteres ízélményről ismert Kollár Endre tölti be, a skybar konyhai csapatát a fiatal séf, Vass Ferenc – vagy ahogy a szakmában hívják, Fecó – vezeti, aki ebben a hónapban érkezett meg a St. Andrea csapatába. A séfpáros elkötelezett a friss és szezonális alapanyaghasználat mellett, konyhájukban nem ritka a találkozás az ázsiai és dél-amerikai pácok, illetve a parázson sütés éttermi technikája alkalmazásával – Endre és Ferenc mindketten a bátor kísérletezés hívei.   

„Április egy új kezdet a skybar életében – mondja Lizsicsár Miklós, étteremvezető – a két fiatal séf személye és karaktere garancia arra, hogy a város izgalmas, eddig nem látott ételeit kóstolhatják nálunk a vendégek. Hiszem, hogy a friss bárételek a nyári esték kedvencei lehetnek, vendégeink pedig néhány hetente új ételeket élvezhetnek majd nálunk – a skybar mozgásban van és izgalmasabb, mint valaha.”  

skybar-0421-2.jpg

Vass-Ferenc-sky-1-768x576.jpg

Az étlapon tavasztól bárételek szerepelnek, amelyekből egy délután vagy este alatt akár több is kóstolható, egymással összhangban. Az étlapon szerepel az új fogásként debütáló argentin vörösrák chevice citrussal és paradicsommal, a keleti ízvilág kedvelőinek zöldségtekercs, szója, koriander, mogyoró, egy levehetetlen kedvenc, az ikonikus polip taco jalapenoval, illetve a St. Andrea burger BBQ szósszal. Az első visszajelzések alapján a megújuló skybar egyik kedvenc fogása lehet a bao bun kacsa, zöldségekkel, hoisinnel és korianderrel, illetve berobban két izgalmas desszert is: mogyorós trüffeltorta, meggy és pavlova gyümölcsökkel is.

skybar-0421-3.jpg

skybar-0421-4.jpg

A skybar megújuló koktéllapját Veres Péter barmanager ezúttal a friss, izgalmas és színes tavaszi-nyári ízvilág köré építette: a signature koktélok között jön a pirosribizli pálinkával, jázminnal és kardamommal készülő #OneMorePlease!, az alkoholmentes élvezetek hódolóinak a kefírvíz, rózsalekvár és vanília találkozását ünneplő You Can Still Change Your Mind vagy a gin-alapú, füstös olajbogyóval érkező Nothing ventured, nothing gained

skybar-0421-5.jpg

skybar-0421-6.jpg

skybar-0421-7.png

A négyévszakos skybarban két nagy panorámateraszon és belső térben is fogyaszthatnak a vendégek, a skybar a St. Andrea Borászat legszebb tételei mellett nemzetközi borválogatást kínál, Berényi Oszvald sommelier ajánlásával. A skybar a jó hangulatú bárélményt, a feszengésmentes, könnyed és elegáns szórakozást biztosítja, a St. Andrea márkánál megszokott lezser eleganciával, pezsgővel és őszinte életörömmel.

Asztalfoglalás

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

NYITVATARTÁS


hétfő-szombat: 15:00—24:00  (konyha 23:00-ig)
vasárnap: 15:00—22:00  (konyha 21:00-ig)

Megjelenés

St. Andrea Wine & Skybarhoz illő könnyed, jó megjelenésű öltözetével vendégeink nemcsak a helyet és annak szellemiségét, hanem vendégtársaikat is megtisztelik. Kérjük ruházatukat ennek megfelelően válasszák meg. 
Dress code: casual.

Csoportok

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy Skybarunkban a 8 fős és attól nagyobb létszámú társaságok asztalfoglalása minimális személyenkénti fogyasztáshoz kötött, melynek összege 10.000,-Ft/fő + szervízdíj.

Biztonsági és jogi információk

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Skybar teraszát mindenki csak mások biztonságára, testi épségére fokozott figyelemmel és saját felelősségre használhatja.  A St. Andrea Wine & Skybar kizárja minden nemű felelősségét az olyan baleset vagy káresemény miatt, amely a viselkedési szabályok megszegése miatt következett be. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy amennyiben viselkedésükkel mások testi épségét veszélyeztetik vagy másnak kárt okoznak (pl. a teraszról bármely tárgyat leejtenek, vagy szándékosan ledobnak), azt a Skybar azonnal jelenti a hatóságoknak.