Térképre tette legszebb borait a St. Andrea: Egerszalók és Budapest között már csak hat lépés a távolság
2022. Október 28.

Térképre tette legszebb borait a St. Andrea: Egerszalók és Budapest között már csak hat lépés a távolság

Október 26-án mutatta be új borkóstoló ajánlatát a St. Andrea Budapest: az esemény keretében Dr. Lőrincz György borász vezette végig az érdeklődőket azon a bortérképen, amely hat lépés távolságba hozza Budapesthez a pincészet otthonát, Egerszalókot.

A borsor mostantól a St. Andrea két budapesti egységében, az állandó kínálat részeként kóstolható – ehhez hasonló, magyar és angol nyelven is elérhető, kreatív grafikával összeállított bortérkép elsőként mutatkozik be Magyarországon. A térkép alkotóinak fontos volt, hogy Dr. Lőrincz György és borászatának szép tételei a hozzájuk méltó vizuális megfogalmazásban, tartalmas üzenettel, egész estés borkóstoló-élménnyé komponálva legyenek elérhetőek nemcsak a borkedvelőknek, hanem azoknak is, akik most ismerkednek a borkóstolással.

St-Andrea_borterkep_mockup.jpg

i-hPk5qLW-X3.jpg

i-rVb9TP3-X3.jpg

„Az elmúlt években vendégeink nagy érdeklődést mutattak a St. Andrea tételei iránt és ez a kíváncsiság csak fokozódott, amikor a Borászat egyik tételét a világ 50 legjobb borának egyikévé választották. A St. Andrea elmúlt két évtizede tele van történetekkel: rengeteget tudunk mesélni a szőlőbirtokhoz kapcsolódó ízekről, imákról, kihívásokról, együtt megélt sikerekről és főleg arról az útról, melynek során a kis családi pincészetből Magyarország egyik meghatározó szőlőbirtoka lett. Most ezeket a történeteket tettük arra a térképre, amely a Hazafelé nevet kapta, hiszen az út Egerszalókig nekünk valóban a hazafelé vezető út.” – mondja Berényi Oszvald, a St. Andrea Wine&Skybar sommelier-je.

458A5312.jpg

st.andrea_budapest_borsor_2022.jpg

Ahogy a térképen olvasható: „A St. Andrea gondolata húsz évvel ezelőtt, Egerszalókon született: ekkor alapította meg családi borászatát Magyarország egyik legszebb borvidékén Dr. Lőrincz György. A St. Andrea most, két évtizednyi tapasztalat után szebben ragyog, mint valaha.

Térképünk hat lépésnyi távolságot rajzol Egerszalók és Budapest között: a St. Andrea borsor bemutatja a Borászat történetének mérföldköveit, kirajzolódik előttünk Dr. Lőrincz György és családjának hitvallása és értékei, utunk dűlőről dűlőre vezet, a Napbortól az Agapéig.”

A St. Andrea az egyetlen magyar borászat, amely a fővárosban olyan szintű vendéglátóhelyeket működtet, mint a fine dining szektor meghatározó étterme, a St. Andrea Restaurant és a nemrég ötödik születésnapját ünneplő, négyévszakos rooftop bár, a St. Andrea Wine&Skybar. A most bemutatott térképpel a szőlőbirtok, az étterem és a bár az eddiginél is szorosabb egységben mutatja meg azt az értékrendet, amelyekre a St. Andrea gondolata épül - a bor és az élet mindent átható szeretetét.

Asztalfoglalás

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

NYITVATARTÁS


hétfő-szombat: 15:00—24:00  (konyha 23:00-ig)
vasárnap: 15:00—22:00  (konyha 21:00-ig)

Megjelenés

St. Andrea Wine & Skybarhoz illő könnyed, jó megjelenésű öltözetével vendégeink nemcsak a helyet és annak szellemiségét, hanem vendégtársaikat is megtisztelik. Kérjük ruházatukat ennek megfelelően válasszák meg. 
Dress code: casual.

Csoportok

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy Skybarunkban a 8 fős és attól nagyobb létszámú társaságok asztalfoglalása minimális személyenkénti fogyasztáshoz kötött, melynek összege 10.000,-Ft/fő + szervízdíj.

Biztonsági és jogi információk

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Skybar teraszát mindenki csak mások biztonságára, testi épségére fokozott figyelemmel és saját felelősségre használhatja.  A St. Andrea Wine & Skybar kizárja minden nemű felelősségét az olyan baleset vagy káresemény miatt, amely a viselkedési szabályok megszegése miatt következett be. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy amennyiben viselkedésükkel mások testi épségét veszélyeztetik vagy másnak kárt okoznak (pl. a teraszról bármely tárgyat leejtenek, vagy szándékosan ledobnak), azt a Skybar azonnal jelenti a hatóságoknak.