Két vagány koktél a St. Andrea Wine&Skybarból: The Sassy & The Posh
2022. December 30.

Két vagány koktél a St. Andrea Wine&Skybarból: The Sassy & The Posh

A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most az érdeklődőkkel. A két ital elkészítéséhez nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerüzletekben is megtalálható.

A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól: a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.

ZX_19973.jpg  ZX_10002.jpg

The Sassy - édes pimaszság, arany színekbe zárva

Hozzávalók:

  •  45 ml Arran singe malt 10 years
  •  5 gr gesztenyeméz
  •  3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter
  •  jég

Elkészítés:

Keverjük össze a whisky-t és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whisky-vel, adjuk hozzá a jeget. A hozzávalókat jól elkeverjük, úgy, hogy ne legyen vizes az italunk. Az italt nagy jégkockára töltjük.

A bárban ezt a koktélt ehető virággal, szervírozzuk – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.  

ZX_10052.jpg

 

The Posh- alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel

Hozzávalók:

  • 100ml kékáfonya tea
  • 20ml citromlé
  • 20ml vanília szirup 
  • nepáli bors
  • jég
  • kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,

Elkészítése:

Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába beletörjük a borsot és állni hagyjuk kb. 10 percet, ezután egy finomszűrő segítségével leszűrjük. A szűrt teához hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével összerázzuk, majd jéggel töltött magas pohárba szűrjük. 

A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 gr citromlevet, 65 gr cukorszirupot és 10 gr espuma port elegyítünk és egy habszifon segítségével az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető). Néhány szem friss áfonyával díszítjük. 

ZX_10227.jpg

 

ZX_14291.jpg

ZX_14339.jpg

ZX_14365.jpg

ZX_19200(1).jpg

      

További bejegyzések

2023. Október 11.

MEGHITT ÜNNEP, ELEGÁNS ESTÉK: A ST. ANDREA RESTAURANT ÉS A ST. ANDREA WINE & SKYBAR KARÁCSONYI AJÁNLATA

Szívesen ünnepelne szeretteivel, üzleti partnereivel vagy munkatársaival meghitt hangulatban a belváros elegáns éttermünkben? Szeretne az év végén a város fölött koccintani munkatársaival Skybarunkban? Szeretettel küldjük két egységünk, a St. Andrea Restaurant és a St. Andrea Wine&Skybar ünnepi asztalfoglalási és bérlési lehetőségeit – az ünnepi időszakra a foglalásokat megnyitottuk!

Asztalfogalás

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

NYITVATARTÁS


hétfő-szombat: 15:00—24:00  (konyha 23:00-ig)
vasárnap: 15:00—22:00  (konyha 21:00-ig)

Megjelenés

St. Andrea Wine & Skybarhoz illő könnyed, jó megjelenésű öltözetével vendégeink nemcsak a helyet és annak szellemiségét, hanem vendégtársaikat is megtisztelik. Kérjük ruházatukat ennek megfelelően válasszák meg. 
Dress code: casual.

Csoportok

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy Skybarunkban a 8 fős és attól nagyobb létszámú társaságok asztalfoglalása minimális személyenkénti fogyasztáshoz kötött, melynek összege 10.000,-Ft/fő + szervízdíj.

Biztonsági és jogi információk

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Skybar teraszát mindenki csak mások biztonságára, testi épségére fokozott figyelemmel és saját felelősségre használhatja.  A St. Andrea Wine & Skybar kizárja minden nemű felelősségét az olyan baleset vagy káresemény miatt, amely a viselkedési szabályok megszegése miatt következett be. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy amennyiben viselkedésükkel mások testi épségét veszélyeztetik vagy másnak kárt okoznak (pl. a teraszról bármely tárgyat leejtenek, vagy szándékosan ledobnak), azt a Skybar azonnal jelenti a hatóságoknak.