Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar élén: Berényi Oszvald új pezsgést ígér
09/03/2022

Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar élén: Berényi Oszvald új pezsgést ígér

Új szakmai vezetőt nevezett ki a St. Andrea Budapest a belvárosi Váci1 irodaház műemléképületének tetőteraszán öt éve sikeresen működő St. Andrea Wine&Skybar élére: márciustól Berényi Oszvald sommelier hoz új lendületet a bár életébe.

sky-0319-1.jpg

sky-0319-2.jpg

„Berényi Oszvald hét éve megbízható, értékes tagja a St. Andrea Budapest csapatának. Fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik szakmájában és az elmúlt években munkája jelentősen hozzátett ahhoz, hogy a St. Andrea skybar a város egyik stabil, mindig pezsgő helye lett – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető, a St. Andrea Budapest társtulajdonosa – Oszvald dinamizmusa, humorérzéke és jókedve pont az, amire az elmúlt évek nehézségei után csapatunknak szüksége van. A tekintetében ott van az ígéret: a város legjobb bárját építjük együtt.”

sky-0319-3.jpg

sky-0319-4.jpg

A St. Andrea Wine&Skybar a névadó borászat budapesti visszhangjaként, a budapesti St. Andrea Restaurant után két évvel nyitotta meg kapuit, azóta a magyar vendégek és a külföldi utazók kedvelt helye. A rooftop bárban klasszikus és a bartenderek által megalkotott signature koktélok, könnyed bárételek, borok és pezsgők várják a látogatókat.

A skybar különleges helyet foglal el a budapesti bárok között, hiszen borászati hátterének köszönhetően egyedülálló választékot kínál a nemzetközi borászszakma által is évről évre jelentős elismerésekben részesített St. Andrea Borászat kínálatából, illetve nemzetközi tételekből. A stabil borászati háttér is igényli, hogy a skybarban értő, biztos ízlésű sommelier segítsen a vendégeknek a választásban, hiszen ők gyakran kifejezetten borkóstolókra, borvacsorákra érkeznek ide.

Berényi Oszvald Európa határain is túlmutató, nemzetközi tapasztalattal érkezett először az étterem, majd a skybar head sommelier pozíciójába. Az itthon elérhető számos sommelierképzést elvégezte, a szakma alapjainak elsajátításában Mészáros Gabriella és a régi Borkollégium oktatói segítették, mentorként Dr. Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikust tartja számon.

sky-0319-5.jpg

„A St. Andrea Wine&Skybar számomra egyesíti mindazokat a lehetőségeket, amelyek a városban megtalálható többi, színvonalas helyen külön-külön megjelennek: friss pezsgők, csodálatos borválaszték, fine dining háttérrel megalkotott, laza bárételek és vagány koktélkínálat, mindez profi és kedves szervizzel. Megtisztelő, hogy ezen a nagy presztízsű helyen most csapatommal új ötletek mentén dolgozhatunk – mondja Berényi Oszvald.

A sommelier a St. Andrea Borászattal való együttműködésről elmondja: „Ami Egerszalókon, a borászatban két évtized munkájával épül, az olyasmi, aminek egyszerűen mindenki szeretne a részese lenni: szakmailag és emberileg is irigylésre méltó, nagyívű, és közben elbűvölő történet. Dr. Lőrincz Györgytől és családjától én azt tanulom, hogy minden nap egy kicsivel több hozzátett gondossággal, szenvedéllyel és szeretettel lehet folyamatosan fejlődni, a határ pedig a csillagos ég.”

Mostantól a szakmai vezetés teljes mértékben a fiatal sommelier kezében van és ahogy ő fogalmaz: Lizsicsár Miklóssal karöltve bíznak benne, hogy tudunk még meglepetést okozni azoknak, akik a város egyik legszebb panorámája mellett a válogatásunkban elérhető borokat és pezsgőket is kíváncsisággal fogyasztják majd. Az első ígéret pedig így hangzik: hamarosan jön a terasznyitás, újdonságokkal – találkozzunk a város fölött! 

Portré: ImageTellers/Hirling Bálint

Related

Reservation

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

Opening hours

Monday-Saturday: 15:00—24:00
Sunday: 15:00—22:00

 

 

Dress code: casual

With a casual and neat attire matching the style of St. Andrea Wine & Skybar, our guests respect the place and their fellow guests. Please choose your attire accordingly.

Groups

Please note that groups of 10 people and more are subject to a minimum consumption per person, which is 10.000,-Ft/person + service charge. 

Safety and legal information

Please note that the Skybar terrace may only be used at your own risk and with due regard for the safety of others. St. Andrea Wine & Skybar accepts no liability whatsoever for any accident or damage caused by a violation of the rules of conduct. Please be aware that if your behavior threatens the physical safety of others or causes harm to others (e.g. dropping or deliberately throwing any objects from the terrace), Skybar will immediately report this to the authorities.