Két vagány koktél a St. Andrea Wine&Skybarból: The Sassy & The Posh
30/12/2022

Két vagány koktél a St. Andrea Wine&Skybarból: The Sassy & The Posh

A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most az érdeklődőkkel. A két ital elkészítéséhez nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerüzletekben is megtalálható.

A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól: a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.

ZX_19973.jpg  ZX_10002.jpg

The Sassy - édes pimaszság, arany színekbe zárva

Hozzávalók:

- 45 ml Arran singe malt 10 years

- 5 gr gesztenyeméz

- 3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter

- jég

Elkészítés:

Keverjük össze a whisky-t és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whisky-vel, adjuk hozzá a jeget. A hozzávalókat jól elkeverjük, úgy, hogy ne legyen vizes az italunk. Az italt nagy jégkockára töltjük.

A bárban ezt a koktélt ehető virággal, szervírozzuk – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.  

ZX_10052.jpg

 

The Posh- alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel

Hozzávalók:

  • 100ml kékáfonya tea
  • 20ml citromlé
  • 20ml vanília szirup 
  • nepáli bors
  • jég
  • kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,

Elkészítése:

Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába beletörjük a borsot és állni hagyjuk kb. 10 percet, ezután egy finomszűrő segítségével leszűrjük. A szűrt teához hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével összerázzuk, majd jéggel töltött magas pohárba szűrjük. 

A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 gr citromlevet, 65 gr cukorszirupot és 10 gr espuma port elegyítünk és egy habszifon segítségével az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető). Néhány szem friss áfonyával díszítjük. 

ZX_10227.jpg

 

    ZX_14291.jpg  ZX_14339.jpg  ZX_14365.jpg

ZX_19200(1).jpg

      

Related

11/10/2023

MEGHITT ÜNNEP, ELEGÁNS ESTÉK A ST. ANDREA RESTAURANT ÉS A ST. ANDREA WINE & SKYBAR KARÁCSONYI AJÁNLATA

Szívesen ünnepelne szeretteivel, üzleti partnereivel vagy munkatársaival meghitt hangulatban a belváros elegáns éttermünkben? Szeretne az év végén a város fölött koccintani munkatársaival Skybarunkban? Szeretettel küldjük két egységünk, a St. Andrea Restaurant és a St. Andrea Wine&Skybar ünnepi asztalfoglalási és bérlési lehetőségeit – az ünnepi időszakra a foglalásokat megnyitottuk!

Reservation

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5

Opening hours

Monday-Saturday: 15:00—24:00
Sunday: 15:00—22:00

 

 

Dress code: casual

With a casual and neat attire matching the style of St. Andrea Wine & Skybar, our guests respect the place and their fellow guests. Please choose your attire accordingly.

Groups

Please note that groups of 10 people and more are subject to a minimum consumption per person, which is 10.000,-Ft/person + service charge. 

Safety and legal information

Please note that the Skybar terrace may only be used at your own risk and with due regard for the safety of others. St. Andrea Wine & Skybar accepts no liability whatsoever for any accident or damage caused by a violation of the rules of conduct. Please be aware that if your behavior threatens the physical safety of others or causes harm to others (e.g. dropping or deliberately throwing any objects from the terrace), Skybar will immediately report this to the authorities.