Két vagány koktél a St. Andrea Wine&Skybarból: The Sassy & The Posh

A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most az érdeklődőkkel. A két ital elkészítéséhez nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerüzletekben is megtalálható.

A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól: a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.

ZX_19973.jpg  ZX_10002.jpg

The Sassy - édes pimaszság, arany színekbe zárva

Hozzávalók:

- 45 ml Arran singe malt 10 years

- 5 gr gesztenyeméz

- 3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter

- jég

Elkészítés:

Keverjük össze a whisky-t és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whisky-vel, adjuk hozzá a jeget. A hozzávalókat jól elkeverjük, úgy, hogy ne legyen vizes az italunk. Az italt nagy jégkockára töltjük.

A bárban ezt a koktélt ehető virággal, szervírozzuk – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.  

ZX_10052.jpg

 

The Posh- alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel

Hozzávalók:

  • 100ml kékáfonya tea
  • 20ml citromlé
  • 20ml vanília szirup 
  • nepáli bors
  • jég
  • kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,

Elkészítése:

Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába beletörjük a borsot és állni hagyjuk kb. 10 percet, ezután egy finomszűrő segítségével leszűrjük. A szűrt teához hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével összerázzuk, majd jéggel töltött magas pohárba szűrjük. 

A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 gr citromlevet, 65 gr cukorszirupot és 10 gr espuma port elegyítünk és egy habszifon segítségével az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető). Néhány szem friss áfonyával díszítjük. 

ZX_10227.jpg

 

    ZX_14291.jpg  ZX_14339.jpg  ZX_14365.jpg

ZX_19200(1).jpg

      

Related

11/10/2023

MEGHITT ÜNNEP, ELEGÁNS ESTÉK A ST. ANDREA RESTAURANT ÉS A ST. ANDREA WINE & SKYBAR KARÁCSONYI AJÁNLATA

Szívesen ünnepelne szeretteivel, üzleti partnereivel vagy munkatársaival meghitt hangulatban a belváros elegáns éttermünkben? Szeretne az év végén a város fölött koccintani munkatársaival Skybarunkban? Szeretettel küldjük két egységünk, a St. Andrea Restaurant és a St. Andrea Wine&Skybar ünnepi asztalfoglalási és bérlési lehetőségeit – az ünnepi időszakra a foglalásokat megnyitottuk!

Reservation Reservation