• English
  • Magyar
Asztalfoglalás
  • Asztalfoglalás
  • Rólunk
  • Kínálatunk
    • Étlap
    • KOKTÉLOK
    • Borlap
    • Itallap
  • Programok
  • Rendezvények
  • Hírek
  • Galéria
  • Borászat
  • Étterem
  • Webshop
  • Kapcsolat
HU / EN

HÍREK

VISSZA A BLOGRA
MEGOSZTÁS:
2018.08.24. / St. Andrea

A lecsó és az X-faktor, Barna Ádám

A St. Andrea Wine & Gourmet Bar számára a nyitástól számított harmadik esztendő már-már mesebelien szerencsésen alakul. Azon kívül, hogy a pincészet ikonikus bora, a Merengő 2013-as kiadása májusban bronzérmet nyert a rangos londoni Decanter bormustrán, itthon az év séfjének választották Barna Ádámot.


– Megunhatatlan, kedves játéka az étteremnek az előétel gyanánt felszolgált Kavics, amikor is színes folyami kavicsok között kell megtalálni a tésztaburokba rejtett körözöttet, és ez csak egyike a Barna Ádám-féle sziporkáknak. Vajon a kavicsok is hozzájárultak Az Év Séfje címhez?

– A Kavics az egyik ikonikus üdvözlőfalatunk, egy kis kihívás, kaland a menü elején. A díj valószínűleg annak a fejlődésnek szól, amin az utóbbi években keresztülment az étterem. Ez az elismerés nemcsak engem illet, hanem az étterem és a szakács kollégáim teljesítményét is tükrözi.

– Három éve jött haza külföldről a St. Andrea Borbár nyitására. Rögtön az első évben az év felfedezettjének, idén pedig az év séfjének választották. Milyennek találja a tempót?

– 2009-ig vidéken dolgoztam, nem túl sok helyen fordultam meg, nem dolgoztam komolyabb helyeken vagy nagy séf mellett. Igaz, szezonon kívül elmentem egy-két hónapra világot látni, ami tényleg csak arra volt elég, hogy tudjam, mi történik az országhatáron túl. 2009-ben indultam komolyabban neki, Ausztriában köteleződtem el hosszabb időre. Hogy ez olyan jól sikerült, azt részben a szerencsének köszönhetem, részben pedig annak, hogy éltem a rám bízott lehetőségekkel.

Igazán a St. Andrea borbárban tudtam kiteljesedni, itt találtam magamra.

  standreaborbar A teljes interjú itt található.

MEGOSZTÁS:
VISSZA A BLOGRA
Barna ÁdámKavics
nálunk mindig történik valami

önnek ajánljuk

Skybar
2022.05.19. / Skybar StAndrea

St. Andrea Wine&Skybar – THE MOVIE!

Skybar
2022.04.21. / Skybar StAndrea

Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar

Skybar
2022.03.09. / Skybar StAndrea

Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar élén: Berényi Oszvald új pezsgést ígér

"Biztos vagyok benne, hogy minden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére, és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani, méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet."


Dr. Lőrincz György

ST. ANDREA CSOPORT

  • St. Andrea Szőlőbirtok
  • St. Andrea Restaurant
  • St. Andrea Webshop

TARTALOM

  • Rólunk
  • Programok
  • Híreink
  • KOKTÉLOK
  • Itallap
  • Borlap
  • Étlap
  • Galéria
  • Asztalfoglalás
  • Kapcsolat
  • Hasznos információk

ELÉRHETŐSÉGEINK

  • 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 5
    Bejárat a Vörösmarty tér felől
  • Mobil: +36 30 300 3930
  • skybar@standreaskybar.hu

NYITVA TARTÁS

  • Vasárnap - Hétfő Zárva
  • Kedd - Szombat 1500-2400

© 2022 St. Andrea Wine & Skybar Budapest Minden jog fenntartva. Adatvédelmi engedélyszám: NAIH-116906/2017