• English
  • Magyar
Asztalfoglalás
  • Asztalfoglalás
  • Rólunk
  • Kínálatunk
    • Étlap
    • Koktélok
    • Borlap
    • Itallap
  • Programok
  • Rendezvények
  • Hírek
  • Galéria
  • Borászat
  • Étterem
  • Webshop
  • Kapcsolat
HU / EN

HÍREK

VISSZA A BLOGRA
MEGOSZTÁS:
2019.01.10. / St. Andrea

A szeretet egyik legnagyobb erénye a türelem, ezt egy borásznak is tudnia kell

Hihetetlen tartalékok vannak az Egri borvidékben, és meg is fog jelenni előbb-utóbb lehengerlő módon, ebben biztos vagyok – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lőrincz György. Az egri St. Andrea borászat vezetőjével a borok és szőlőfajták mellett beszélgettünk Istenről, vízilabdáról, Egerről és gasztronómiáról is.

Ön három évig hitoktatónak tanult a Szent Atanáz Görög-Katolikus Hittudományi Főiskolán. Mit hasznosít most ebből a tudásból a borász hivatás mellett?

Én az egész életemre hatalmas nagy tanítást kaptam a három év alatt, és hihetetlenül hálás vagyok ezért. Az volt a célom egyébként, hogy jobban megismerjem az Istent, az ő akaratát, gyakorlatilag azt, hogy hogyan kell viselkednem, hogyan lehetek én, mondjuk, jó férj vagy apa, vagy felebarát, vagy munkáltató, vagy szőlő-bortermelő. Ez volt a célom, és megmondom, volt olyan előadás a főiskolán, amikor kijöttem, és azt mondtam, már ezért az egyért megérte, Uram, hogy itt vagyok. Tehát lélegzetelállító ismereteket közöltek. Nyilván ez a maga idejében elő fog jönni, de ugyanakkor én úgy érzem, hogy rengeteget tudok ebből hasznosítani. Tehát ugyanúgy, mint bárki másnak, az elsődleges feladatunk, hogy lámpások legyünk. És egy bortermelőnek óhatatlan, hogy ki kell állnia az emberek elé vagy néhány fogyasztó elé, mikor hogy, és beszélni arról, hogy ő mit csinál, beszélni a borról, az ő termékéről, és nyilvánvalóan ezért adódik az alkalom is arra vonatkozólag, hogy az örömhírt tovább tudjuk adni.

Aki a természetben dolgozik, annak kell egy nyitottságának lenni, egy ráhagyatkozó magatartásnak, hiszen nem tudjuk, hogy mikor mi fog következni. Ápoljuk a természetet, igyekszünk helytállni, de nyilván, hogy van-e áldás a munkánkon vagy hogy mikor mit kapunk, az kicsit kiszámíthatatlan. Tehát így kell beleállnunk ebbe. És ez azt is jelenti, hogyha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy elképzeltük, azt fogadjuk el az Isten, a jövő szándéknak. És ez azért fontos, hogyha a lelkületünkben ilyen helyet kap, mert a nehézségeket békességben tudjuk elfogadni, és nyilván továbblépünk. Nyitottnak kell lennünk, és akkor nem történik meglepetés. Például egy olyan évjárattal találkoztunk 2018-ban, ami soha az életemben még nem fordult elő, teljesen hihetetlen kihívás elé állított az Isten, ugyanakkor pedig tudom, hogy felkészít valamire. Meg kell ezeket a meleg, száraz évjáratokat tapasztalni, hogy utána helyt tudjak állni majd a következőben, mert sajnos, lesznek ilyenek.

Tehát egy hívő borász akkor semmiképpen sem szitkozódik vagy dühöng, hogyha az időjárás nem olyan, ahogy ő azt várta volna vagy elképzelte volna.

Nem. Sőt, nagyon törekszem arra, hogy hálát adjak azért is, mindenért. Mindenért hálát kell adnunk. Nyilván ehhez kell egy elköteleződés és egy picit józan gondolkodás, mert aki Istenben bízik, nyilvánvalóan tudja, hogy a javára fog válni bármi, ami történik vele. Úgyhogy én legalábbis így állok bele a munkába, így próbálom feldolgozni, ugyanakkor pedig talán ennél fontosabb, hogy az életünkben az Isten parancsolatai szerint próbáljunk dolgozni. És ha ez így megy, akkor egy kicsit azt is talán meg tudjuk mondani, hogy munkatársa vagyok az Úrnak. Tehát együtt dolgozunk és annak meg kell, hogy legyen az eredménye.

A teljes cikk itt található.

MEGOSZTÁS:
VISSZA A BLOGRA
Lőrincz György
nálunk mindig történik valami

önnek ajánljuk

Borbár
2019.01.10. / St. Andrea

BAKANCSLISTA 2019 – ÉTTERMEK

Borászat
2019.01.10. / St. Andrea

Csak a paprikát ismerte a sztárséf, most a magyar éttermeket dicséri

Borászat
2019.01.10. / St. Andrea

NAGYKADARKA A “SUPER 12” LISTÁN

"Biztos vagyok benne, hogy minden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére, és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani, méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet."


Dr. Lőrincz György

ST. ANDREA CSOPORT

  • St. Andrea Szőlőbirtok
  • St. Andrea Restaurant
  • St. Andrea Webshop

TARTALOM

  • Rólunk
  • Programok
  • Híreink
  • Koktélok
  • Itallap
  • Borlap
  • Étlap
  • Galéria
  • Asztalfoglalás
  • Kapcsolat
  • Hasznos információk

ELÉRHETŐSÉGEINK

  • 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 5
    Bejárat a Vörösmarty tér felől
  • Mobil: +36 30 300 3930
  • skybar@standreaskybar.hu

NYITVA TARTÁS

  • Vasárnap - Hétfő Zárva
  • Kedd - Szombat 1500-2300
  • Konyha nyitvatartás 2200 óráig

© 2021 St. Andrea Wine & Skybar Budapest Minden jog fenntartva. Adatvédelmi engedélyszám: NAIH-116906/2017