• English
  • Magyar
Asztalfoglalás
  • Asztalfoglalás
  • Rólunk
  • Kínálatunk
    • Étlap
    • KOKTÉLOK
    • Borlap
    • Itallap
  • Programok
  • Rendezvények
  • Hírek
  • Galéria
  • Borászat
  • Étterem
  • Webshop
  • Kapcsolat
HU / EN

HÍREK

VISSZA A BLOGRA
MEGOSZTÁS:
2018.09.07. / St. Andrea

HOL EGYÜNK LECSÓT?

Krúdy szerint az ember nyáron paradicsomot és paprikát eszik, míg télen lecsót. A magyar ember azonban bármikor elfogyasztja a híres paradicsom-paprika “pörköltöt”, az eredetileg balkán származású, ám számos nemzetre hangolt (lásd: ratatouille, shakshuka, menemen…) finomságot. Tojással, kolbásszal, rizzsel, virslivel, babbal, csípősen, bográcsban – minden családban más a kedvenc. Titka a jó minőségű zöldség, a finom kolbász és a mellé tálalt kiváló kenyér. Ha nem a hétvégi bográcsozás alkalmával készítjük, hol ehetünk klassz lecsókat Budapesten? Utánajártunk. … ST. ANDREA WINE & GOURMET BAR Nem különben győztük dicsérettel illetni Barna Ádám lecsóját. A St. Andrea séfje Békéscsabáról származik, ahol a kolbász és a lecsó kéz a kézben járnak, így természetes, hogy szívügye a szóban forgó fogás. A csodaszép tányér minden eleme gondviselésről tanúskodik a többféle paradicsomtól és paprikától a lustán folyó, 64 fokon készített tojásig. Minden falat robban, és nem lefojtja, inkább még emel a minőségen a friss pékáru. Vagány és mégis hagyományőrző, hogy Barna Ádám régóta az étlapon tartja a lecsót – joggal, hiszen ez az elkészítési mód a fogás igazi ünnepe. A teljes cikk itt található.  

MEGOSZTÁS:
VISSZA A BLOGRA
Barna Ádámlecsó
nálunk mindig történik valami

önnek ajánljuk

Skybar
2022.05.19. / Skybar StAndrea

St. Andrea Wine&Skybar – THE MOVIE!

Skybar
2022.04.21. / Skybar StAndrea

Két új séf a csillagok között – vagány barfooddal és friss nyári koktélokkal jön a megújuló St. Andrea Wine&Skybar

Skybar
2022.03.09. / Skybar StAndrea

Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar élén: Berényi Oszvald új pezsgést ígér

"Biztos vagyok benne, hogy minden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére, és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani, méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet."


Dr. Lőrincz György

ST. ANDREA CSOPORT

  • St. Andrea Szőlőbirtok
  • St. Andrea Restaurant
  • St. Andrea Webshop

TARTALOM

  • Rólunk
  • Programok
  • Híreink
  • KOKTÉLOK
  • Itallap
  • Borlap
  • Étlap
  • Galéria
  • Asztalfoglalás
  • Kapcsolat
  • Hasznos információk

ELÉRHETŐSÉGEINK

  • 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 5
    Bejárat a Vörösmarty tér felől
  • Mobil: +36 30 300 3930
  • skybar@standreaskybar.hu

NYITVA TARTÁS

  • Vasárnap - Hétfő Zárva
  • Kedd - Szombat 1500-2400

© 2022 St. Andrea Wine & Skybar Budapest Minden jog fenntartva. Adatvédelmi engedélyszám: NAIH-116906/2017